Nähtävää lähialueella

Rääkkylän kirkko

Rääkkylän puinen kirkko on rakennettu 1851 kylän korkeimmalle paikalle. Kirkon on toteuttanut kirkonrakentaja Theodor Tolpo.
Kirkko on yksi maailman suurimmista puukirkoista. Keskellä kirkkoa on suuri kahdeksankulmainen kupoli. Kirkkosalissa kiertää keskikupolia kannattavien pylväiden varaan rakennettu lehterikerros.
Osoite: Kirkkotie 7, Rääkkylä

Karjalanruusu

Rääkkylässä on Karjalanruusun kukkapelto, joka on leikko- ja kuivakukkien erikoisviljelmä, missä luonnollisesti myös perhoset viihtyvät. Kukinta on parhaimmillaan heinäkuun lopusta syyskuun puoliväliin saakka. Kukkapellolla kasvaa muun muassa kaikki Suomesta saatavana olevat asterilajikkeet. Kukkapellolla on vahva visuaalinen viehätysvoima - perhoset ja kukat kiinnostavat niin lapsia, valokuvaajia kuin taiteilijoitakin. Elokuun puolivälissä puutarhatilalla vietetään perinteistä Kukkakuhhaus -tapahtumaa. karjalanruusu.fi

Koivuniemi

Patric Ward on irlantilainen taiteilija, joka Suomeen muutettuaan on löytänyt vahvuutensa mosaiikista. Aiheena on suomalainen luonto ja eläimet. Kierrätysmateriaalit ja ympäristörakentaminen ovat myös hänen vahvuutensa. Kädenjälki näkyy Rääkkylän Koivuniemessä, jota hyvinvointikeskusta emännöi Riitta Ward. Rakennuksen yläkerrasta saa yösijat ympäri vuoden. Karavaanareille ja telttailijoille on erinomaisesti tilaa aurinkoisella nurmialueella. koivuniemeen.fi
Osoite: Koivuniementie 20, Rääkkylä

Paksuniemi

Paksuniemi on keskikarjalainen vapaa-ajanviettopaikka parhaimmillaan - paljon iloisia ilmeitä ja tapahtumia vapusta syyskuun loppuun. Pihapiirissä sijaitsevat myös Satamapuoti, Myllymuseo taidegallerioineen ja Paksuniemen kesäteatteri. Meijerin majatalossa voi aistia menneen ajan maalaisromantiikkaa. Kodikas satamaravintola tarjoaa kahvila-konditoriatuotteiden ja jäätelöiden lisäksi monipuolisen menun. Osoite: Paksuniementie 241, Rääkkylä

Salpapolku

Salpapolku on sotahistoriallinen ulkoilureitti Oravisalossa. Reitti myötäilee Oravisalon itärannalle rakennettuja Salpalinjan rakenteita. Salpalinja oli Suomen suojaksi II maailmansodan aikana rakennettu puolustuslinja. Polun kautta pääsee tutustumaan sota-aikaisiin rakenteisiin sekä Oravisalon ja Hämeenselän rantojen luontoon. Reitin pituus on n. 3 km  ja alueelta löytyy mm. majoituskorsu ja korsusauna, joka on savusauna. Voit tilata itsellesi savusaunan pehmoiset löylyt Topilta +358 400 802 734 (tilaus muutamaa päivää aiemmin)

Arvinsalmen lossi

Arvinsalmen lossi kulkee Liperin ja Rääkkylän kuntien rajalla, seututiellä 482 Oravisalon ja Liperin Tutjunniemen välillä. Nykyinen Nestori-lossi otettiin käyttöön elokuussa 2020. Arvinsalmen vanhaan lossiin verrattuna Nestori on vaikuttava lautta. Pituutta sillä on 50 metriä, leveyttä 15 metriä ja kantavuus 150 tonnia.
Arvinsalmen lossilla pidettiin lossitansseja viimeksi 1990-luvun alussa. Musiikista huolehti kesäasukkaiden Arwinsalmi Boys -yhtye.