Nähtävää lähialueella

Rääkkylän kirkko

Rääkkylän puinen kirkko on rakennettu 1851 kylän korkeimmalle paikalle. Kirkon on toteuttanut kirkonrakentaja Theodor Tolpo.
Kirkko on yksi maailman suurimmista puukirkoista. Keskellä kirkkoa on suuri kahdeksankulmainen kupoli. Kirkkosalissa kiertää keskikupolia kannattavien pylväiden varaan rakennettu lehterikerros.
Osoite: Kirkkotie 7, Rääkkylä

Ateljee Silkkipartio

Silkkipartion ateljee on remontoitu v. 2001 vanhasta navetasta avaraksi ja valoisaksi ateljeetilaksi. Kuvataiteilija (TaM, AmO) Auli Partio maalaa ateljeessaan silkkihuivien lisäksi myös öljy- ja akryylimaalauksia ja järjestää erilaisia työpajoja pienille ryhmille. Ateljeen ympäristössä on toteutettu vuodesta 2007 asti syyspimeillä installaatiovaelluksia ja niiden yhteydessä ateljeessa pienimuotoisia konsertteja.
Ateljeessa vietetään kesäisin klo 12.00-19.00 vohvelitorstaita. Voit pientä maksua vastaan nauttia kahvia/mehua vastapaistetun vohvelin kera. Lue lisää

Karjalanruusu

Rääkkylässä on Karjalanruusun kukkapelto, joka on leikko- ja kuivakukkien erikoisviljelmä, missä luonnollisesti myös perhoset viihtyvät. Kukinta on parhaimmillaan heinäkuun lopusta syyskuun puoliväliin saakka. Kukkapellolla kasvaa muun muassa kaikki Suomesta saatavana olevat asterilajikkeet. Kukkapellolla on vahva visuaalinen viehätysvoima - perhoset ja kukat kiinnostavat niin lapsia, valokuvaajia kuin taiteilijoitakin. Elokuun puolivälissä puutarhatilalla vietetään perinteistä Kukkakuhhaus -tapahtumaa.

Lue lisää

Paksuniemi

Paksuniemi on keskikarjalainen vapaa-ajanviettopaikka parhaimmillaan - paljon iloisia ilmeitä ja tapahtumia vapusta syyskuun loppuun. Pihapiirissä sijaitsevat myös Satamapuoti, Myllymuseo taidegallerioineen ja Paksuniemen kesäteatteri. Meijerin majatalossa voi aistia menneen ajan maalaisromantiikkaa. Kodikas satamaravintola tarjoaa kahvila-konditoriatuotteiden ja jäätelöiden lisäksi monipuolisen menun.

Salpapolku

Salpapolku on sotahistoriallin ulkoilureitti Oravisalossa. Reitti myötäilee Oravisalon itärannalle rakennettuja Salpalinjan rakenteita. Salpalinja oli Suomen suojaksi II maailmansodan aikana rakennettu puolustuslinja. Polun kautta pääsee tutustumaan sota-aikaisiin rakenteisiin sekä Oravisalon ja Hämeenselän rantojen luontoon. Reitin pituus on n. 3 km (helppokulkuinen) ja alueelta löytyy mm. majoituskorsu ja korsusauna, joka on savusauna. Voit tilata itsellesi savusaunan pehmoiset löylyt Topilta +358 400 802 734 (tilaus muutamaa päivää aiemmin), hinta 150 €.

Arvinsalmen lossi

Arvinsalmen lossi kulkee Liperin ja Rääkkylän kuntien rajalla, seututiellä 482 Oravisalon ja Liperin Tutjunniemen välillä. Reitin pituus on 458 metriä. Nykyisen lautan käyttöönottovuosi on 1974. Henkilöautoja siihen mahtuu noin 21. Vuonna 2000 lossia käytti keskimäärin 416 autoa vuorokaudessa. Kantavuus on 60 tonnia ja syväys 2,2 metriä.
Arvinsalmen lossilla pidettiin lossitansseja viimeksi 1990-luvun alussa. Musiikista huolehti kesäasukkaiden Arwinsalmi Boys -yhtye.